PropostesComparteix aquesta pàgina

9 agost 2020

Participa en l´investigació: Com afecta la crisi del Covid-19 a les associacions?

Participa en l´investigació: Com afecta la crisi del Covid-19 a les associacions?

Les associacions poden participar en l´investigació de la Fundació L´Hprta Sud fins al 15 de setembre mitjançant un qüestionari en línia

Com afecta la crisi del Covid-19 a les associacions?

 

Les associacions poden participar fins al 15 de setembre mitjançant un qüestionari en línia.


Iniciem un nou estudi amb l’objectiu d’avaluar l’impacte de la crisi provocada pel Covid-19 en el teixit associatiu. L’estudi pretén conéixer quins canvis ha provocat la pandèmia en les associacions de la Comunitat Valenciana. Els resultats de l’anàlisi serviran per a determinar quines alternatives es planteja el moviment associatiu davant els nous reptes econòmics i socials.2 Juliol 2020 – La Fundació Horta Sud ha iniciat un estudi amb l’objectiu d’avaluar l’impacte de la crisi provocada pel Covid-19 en el teixit associatiu. Mitjançant un qüestionari en línia, que estarà disponible fins al 15 de setembre, l’estudi pretén conéixer quins canvis ha provocat la pandèmia en les associacions de la Comunitat Valenciana. Els resultats de l’anàlisi també serviran per a determinar quines alternatives es planteja el moviment associatiu davant els nous reptes econòmics i socials.

El teixit associatiu és una peça clau en la vida dels nostres barris i municipis, amb milers d’activitats organitzades per les associacions festives, esportives, educatives, musicals, d’oci i temps lliure i de persones majors, entre altres. A conseqüència de la pandèmia, milers d’activitats organitzades per les associacions s’han vist cancel·lades i tota l’economia relacionada amb el teixit associatiu s’ha paralitzat. Amb l’objectiu de conéixer amb dades objectives l’impacte econòmic i social de la crisi en el moviment associatiu, la Fundació Horta Sud ha posat en marxa aquest estudi, la primera iniciativa d’aquestes característiques que es realitza a la Comunitat Valenciana.

La interacció directa amb la base social i les persones beneficiàries és una de les característiques distintives del teixit associatiu, el que fa que la majoria de les activitats de les associacions no es puguen realitzar telemàticament. A més, a conseqüència de la cancel·lació de les activitats i la pèrdua d’ingressos, un altre aspecte fonamental que es veurà afectat són els llocs de treball. Segons l’últim Estudi d’Avaluació de l’Impacte del teixit associatiu a l’Horta Sud, l’any 2018 les associacions generaven, només a la comarca, més de 3.000 llocs de treball directes.


ENFORTIR AL TEIXIT ASSOCIATIU

L’estudi també servirà per a repensar quines estratègies de futur poden implementar les associacions per tal d’adaptar-se a la nova realitat. Una informació que resultarà molt valuosa a l’hora d’adequar les accions i polítiques de participació ciutadana per als pròxims anys, oferint les eines i els serveis més adients per tal de seguir acompanyant i enfortint al teixit associatiu.

Des de fa 48 anys, la Fundació Horta Sud ofereix cursos de formació i un servei d’assessorament per a associacions. La promoció d’un teixit associatiu viu, dinàmic i participatiu és una condició necessària per al desenvolupament econòmic, polític, educatiu i cultural, així com per a aprofundir en la democràcia de qualsevol societat.

 

agost 2020

LMXJVSD
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 Concentració pel tancament dels Centres d´Internament de´Estrangers CIEs 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

SERVEI D´ASSESSORAMENT JURÍDIC PER A ONGD

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

ESPAI WEB DE COMPRA PÚBLICA ÈTICA

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD

DESCUBRE....EL COMERCIO JUSTO