PropostesComparteix aquesta pàgina

22 setembre 2017

L’exportació d’armes espanyoles assoleix un nou rècord històric

L’exportació d’armes espanyoles assoleix un nou rècord històric

El valor de les exportacions s’eleva a 4.052 milions d’euros. Orient Mitjà continua essent un mercat prioritari per a Espanya.

Fuente: Centre DELÀS


Nou rècord històric en l’exportació d’armes espanyoles. Segons l’informe «Estadístiques espanyoles d’exportació de material de defensa, d’un altre material i de productes i tecnologies de doble ús» de l’any 2016, elaborat per la Secretària d’Estat de Comerç, s’han exportat armes per favor de 4.052 milions d’euros. Per altra banda, el valor de les autoritzacions ha assolit els 5.550 milions d’euros.

fighter-jet-63032  340

Evolució de les Exportacions Espanyoles de material de defensa realitzades

tabla1ok

Taula 1. Exportacions de material de defensa realitzades (en milers de euros corrents).

Font: Subdirección General de Comercio Exterior de Material de Defensa y de doble Uso (Elaborat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau)

 

Evolució de les Exportacions Espanyoles de material de defensa realitzades i autoritzades

taula2

Taula 2. Exportacions realitzades en el període 2007-2016 i autoritzades al 2016 (en milers d’euros corrents)

Font: Subdirección General de Comercio Exterior de Material de Defensa y de doble Uso (Elaborat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau)

 

Les dades de l’informe posen de manifest tres tendències preocupants:

• En primer lloc, la consolidació de l’Orient Mitjà com el mercat prioritari del material armamentístic espanyol.

• L’increment de les exportacions a l’Àsia.

• Per últim, la utilització del comerç d’armament com a instrument d’intervenció militar.


La consolidació de l’Orient Mitjà com a primer mercat de les armes espanyoles

Els països de l’Orient Mitjà han adquirit armes per valor de 647,97 milions d’euros, el que representa un 16% del total de les exportacions. Els compradors més destacats han estat Egipte (219,29 milions), Oman (208,28 milions), Aràbia Saudita (116,19 milions), l’Iraq (52,69 milions), Emirats Àrabs Units (26,74 milions) i Bàhrein (19,08 milions).

Exportacions espanyoles de material de defensa a països de l’Orient Mitjà

taula3

Taula 3. Exportacions realitzades a l’Orient Mitjà en el període 2007-2016 i autoritzades al 2016 (en milers d’euros corrents)

Font: Subdirección General de Comercio Exterior de Material de Defensa y de doble Uso (Elaborat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau)

 

Aquestes exportacions poden considerar-se il·legals si ens atenim a la pròpia legislació espanyola i europea sobre comerç d’armes, per la situació d’inestabilitat a la regió, i el suport de països com l’Aràbia Saudita o Emirats Àrabs Units als grups insurgents que combaten al conflicte armat sirià. També per la seva influència en la situació d’altres països com Líbia o Egipte i perquè formen part de la coalició militar que està intervenint al Iemen. Pel que fa a l’Iraq, les exportacions haurien de ser prohibides per allotjar, aquest país, una guerra en el seu territori.

setembre 2017

LMXJVSD
28 29 30 31 67ª CASSOLADA NO MÉS MORTS A LA MEDITERRÀNIA 1 EXPO CAMBIA TUS ZAPATOS 2 TALLER MULTICIRC I TALLERS RECICLATS, ECONOMIA DEL BÉ COMÚ, XIRIVELLA EN FESTES 2017 3
Curso de Agroecología y Soberanía Alimentaria 2017-2018 4 VISITA DELS AMICS DE BAASNEERE 5 6 Concentracion para reclamar la aparición con vida de Santiago Maldonado 7 Exposición "Valiente" 8 9 Mercat de la terra ARRELS 10
11 Benvinguda al nou curs escolar amb contes, rondalles, música i l'actuació de Borumballa. 12 Taller de Balanç Social 13 XV Torneo de Golf Manos Unidas en el Club Escorpión 14 Jornadas ‘Sociedad civil, alimentación y ciudades sostenibles’ 15 Semana y Feria de la Movilidad Sostenible en Valencia 2017 16 Cursos online de Ingenería Sin Fronteras con más opciones que nunca 17
Documental: "*Fusells o *pintades, la *lluita no violenta del *Poble *Sahrauí". 18 EL VALOR DE LES EMPRESES QUE APOSTEN PER LES FINANCES ÈTIQUES 19 BECA PER VIATJAR A PALESTINA AMB ACPP! 20 Taula Rodona: Respecte, solidaritat i dignitat per a tothom 21 Entrega de premis. Curtmetratges per a Transformar el Món 22 Jornades per la Sobirania Alimentària de Benimaclet 23 24
CURSO HERRAMIENTAS PARA LA TRANSFORMACIÓN SOCIAL 25 Jornada informativa sobre la primera convocatoria para proyectos estándares para ONGs de la Comunidad Valencia, del Programa del Instrumento Europeo de Vecindad – Cuenca Mediterránea (ENI CBC Med) 26 Curs Introducció a la Cooperació al Desenvolupament 27 Acto de presentación del Proyecto "las niñas y los niños nos cuentan el mundo" 28 BioCultura. Feria Internacional de Productos Ecológicos y Consumo Responsable. 29 JORNADA SOBRE ELS ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) 30 1
2 3 4 5 6 7 8

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

IV NIT SOLIDÀRIA POBRESA ZERO 2017

FIRMA POR UN TRATADO DE ONU SOBRE EMPRESAS Y DERECHOS HUMANOS

COMPRA PÚBLICA ÈTICA

MANIFEST POBRESA ZERO OCTUBRE 2016: LES PERSONES I EL PLANETA PRIMER, CONTRA LA POBRESA JUSTÍCIA FISCAL

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

ODUSALUD, OBSERVATORI DEL DRET A LA SALUT CV