ComunicatsComparteix aquesta pàgina

20 febrer 2018

Lafede.cat condemna la violació de drets humans durant el referèndum, convoca a l’aturada del 3 d’octubre i demana suport a les entitats socials de l’Estat per trobar solucions al conflicte.

Lafede.cat condemna la violació de drets humans durant el referèndum, convoca a l’aturada del 3 d’octubre i demana suport a les entitats socials de l’Estat per trobar solucions al conflicte.

Lafede.cat vol expressar la seva màxima i rotunda condemna davant la repressió brutal i totalment desproporcionada que els cossos i forces de seguretat de l’Estat, especialment els de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, van exercir ahir 1 d’octubre contra població indefensa per tal d’intentar aturar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

FOTO: AP Photo/Emilio Morenatti a Eldiario.es 1/10/2017

Fuente: LaFede

COMUNICAT – Barcelona, 2 d’octubre de 2017

COMUNICADO, en castellano.


Lafede.cat, d’altra banda, s’enorgulleix de l’actitud cívica i pacífica de la ciutadania catalana, que en tot moment s’ha comportat de manera noviolenta i ha estat capaç de mantenir aquesta actitud tot i la violència i agressió dels cossos de seguretat espanyols.

El Govern català ha xifrat en 844 les persones colpejades i ferides durant la jornada de l’1 octubre. Lafede.cat forma part de la Xarxa #SomDefensores, integrada per organitzacions de drets humans i col·lectius d’advocats i advocades, que durant l’1 d’octubre ha activat un dispositiu especial d’observació de drets humans. La Xarxa ha registrat més de 100 casos d’agressions policials a Barcelona i ha brindat atenció psicològica a víctimes de la repressió, Lafede.cat ha estat per tant testimoni directe d’aquesta conculcació de drets. L’equip legal de #SomDefensores ha detectat episodis especialment greus de violència com ara agressions sexuals, cops de puny sense justificació, empènyer la gent escales avall o colpejar-la amb porres al cap. A més, la policia nacional va disparar bales de goma, que estan prohibides a Catalunya des del 2014. Tots aquests casos han estat acreditats per la Xarxa d’observadors i observadores de drets humans de #SomDefensores directament al carrer, o a través dels telèfons d’assistència legal posats a disposició de la ciutadania.

Lafede.cat condemna totes i cadascuna de les vulneracions de drets que s’han comès contra la població catalana abans i durant l’1 d’octubre. A Catalunya s’han vulnerat drets humans, civils i polítics com són el de la integritat física, el de la llibertat d’expressió, de reunió, de manifestació i d’informació i el de la llibertat sexual, entre d’altres. La Xarxa #SomDefensores ja ha presentat un primer Informe de violacions de drets humans i treballa per presentar un de nou amb tots els nous casos acreditats. Com a part de la Xarxa #SomDefensores Lafede.cat demanarà a diferents organismes de drets humans nacionals i internacionals competents que s’investiguin totes les violacions de drets humans i, en especial, les actuacions dels cossos de seguretat durant la jornada de l’1 d’octubre i la responsabilitat del Govern espanyol per l’excés desproporcionat en l’ús de la força.

En conseqüència, i com a membre de la Taula per la Democràcia, Lafede.cat convoca a l’aturada de país convocada per demà dia 3 d’octubre per denunciar la greu repressió exercida durant l’1 d’octubre. Lafede.cat anima a la ciutadania a participar de les concentracions i mobilitzacions convocades, a mantenir una actitud noviolenta i exemplar com fins ara, i a practicar l’autoprotecció, l’autocura i la cura de totes les persones en situacions de tensió o violència.

A més, i davant la greu fractura que s’ha produït entre el Govern espanyol i el català, Lafede.cat, com a plataforma d’organitzacions que treballen per fomentar la cultura de pau i la resolució noviolenta dels conflictes, reitera la demanda de diàleg entre els dos governs, i s’afegeix a la demanda de mediació de la comunitat internacional. Més enllà però de les accions i mecanismes oficials i institucionals Lafede.cat:

– fa una crida a totes les organitzacions socials – i en especial a les entitats i plataformes de defensa dels drets humans i la pau, i de cooperació i solidaritat internacional-, de l’Estat espanyol, Europa i la resta del món a rebutjar l’actuació policial durant la jornada de l’1 d’octubre.

– demana a totes les organitzacions socials – i en especial a les entitats i plataformes de defensa dels drets humans i la pau, i de cooperació i solidaritat internacional-, de l’Estat espanyol, que tinguin un paper actiu en la construcció de ponts de diàleg i en la cerca de solucions i propostes des de la societat civil al conflicte polític actual, tal i com hem fet, des de fa dècades, en altres àmbits i a altres països del món.

febrer 2018

LMXJVSD
29 30 31 Curso de Compra Pública Ética en Morella: Cómo convertir las compras de las Administraciones en un acto de responsabilidad social y medioambiental, paso a paso. 1 ACTO DE PRESENTACIÓN DE LA GUÍA DE LOS ODS PARA TRABAJADORES Y TRABAJADORAS 2 VII Jornada de Caritas parroquiales "Iniciativa por la Paz en Palestina" 3 Concierto solidario a favor de la ONG Proyso que escolariza, alimenta y asiste sanitariamente a niños y niñas en Guinea Ecuatorial. 4
Curso de Compra Pública Ética en Elche: Cómo convertir las compras de las Administraciones en un acto de responsabilidad social y medioambiental, paso a paso. 5 Lanzamiento de la Campaña Manos Unidas "Comparte lo que importa" en Valencia 6 "Trata y Tráfico de personas" con Elena Arce, asesora del defensor del pueblo. 7 Presentacion de la campaña "INFLUENCERS ANÓNIMOS" la Cooperacion al desarrollo en Alicante 8 Formación Interna ¿Cómo construir una campaña de sensibilización creativa? 9 10 III Edición del Mercadillo SEGUNDA VIDA de InteRed. 11
La exposición sobre los ODS y el Comercio Justo llega a Sagunto 12 Curso de Voluntariado ACOEC 13 Proyección del film "La sal de la tierra" 14 Campanya ‘Ser dona al Sud’ - monòleg “No solo duelen los golpes 15 CONCENTRACION POR LA MUERTE DE LOS SIN TECHO 16 I Jornada "Cáritas se compromete con el comercio justo, ¿y tú?" 17 18
Una jornada analiza la situación de los derechos humanos en el Sahara Occidental 19 Acto de entrega del XIV Premio Fundación por la Justicia a Omar Islam Ali 20 CINEFORUM "Una pastelería en Tokyo" 21 Contra las pensiones de miseria ¡¡NO AL 0,25%!! 22 I Encuentro por la agroecología en l’Horta Oest (Valencia) 23 8ª Edició Carnestoltes Russafa 2018: "La cultura tot locura" 24 11é Intercanvi de llavors tradicionals de TURBALLOS 25
26 Seminario de Formadores para la Tolerancia 27 Charla/Ponencia sobre la Laudato si'- Enlázate por la Justicia 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

#25F NO A L´EUROPA FORTALESA

INFLUENCERS ANÓNIMOS

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

VIDEO DE LA IV NIT SOLIDÀRIA POBRESA ZERO 2017 "NO ENS DONA IGUAL"

VIDEO DE LA MANIFESTACIÓ DE POBRESA ZERO EN VALÈNCIA 2017