Info ONGComparteix aquesta pàgina

25 abril 2018

Dones, economiasocial i comerç just
Cáritas Diocesana de Valencia

Dones, economiasocial i comerç just

En aquesta fulla de març hem volgut destacar el paper de les dones en l'Economia Solidària, el Comerç Just i la Cooperació fraterna.

En aquesta fulla de març hem volgut destacar el paper de les dones en l'Economia Solidària, el Comerç Just i la Cooperació fraterna.

En efecte, el comerç just és una de les múltiples formes d'empoderament de les dones, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A través de les cooperatives de comerç just es donen oportunitats a moltes dones perquè adquirisquen o consoliden competències professionals i ajudar-les a ser financerament independents.

Un botó de mostra d'aquestes cooperatives és Women’s Child Care Society (WCCS) en Beit Jalá (Palestina). Càrites Espanyola distribueix a Espanya els brodats d'aquesta cooperativa a través de les tendes de la Xarxa Interdiocesana de Comerç Just. Ms. Salwa Raba, la directora de WCCS assenyalava que “és molt important educar i empoderar a les dones, ja que quan s'educa a una dona, ella pot educar a una família sencera.

Caritas també recolza el projecte CORR THE JUTE WORKS de Càrites Bangladesh. des de 2011 a través de la seua Xarxa Interdiocesana de Comerç Just (RICJ), realitzant importacions conjuntes dels seus productes, disponibles en les tendes i punts de venda de la Xarxa.

La missió de CORR és organitzar a la població pobra, dones rurals marginades i persones indígenes oferint-los capacitació i conscienciació. Així mateix, se'ls recolza per a un increment en el seu desenvolupament econòmic, tècniques i habilitats, lideratge i augment de la seua confiança.

La visió d'aquest projecte és garantir la dignitat socieconòmica de les persones vulnerables i marginades de la societat, especialment de les dones de Bangladesh.


Aquest tipus d'iniciatives solidàries atenen també a dones amb discapacitats. Per exemple, el Comerç Just de la Fundació Vicente Ferrer té com a objectiu combatre la cruel discriminació que pateixen les dones empobrides amb discapacitat en Anantapur (Andhra Pradesh).

Aquest procés comença quan una dona amb discapacitat accedeix a un treball pel qual rep una retribució justa i un mitjà de vida que afavoreix la seua autonomia i l'allunya dels estigmes socials. El cicle acaba amb la compra del producte que ella fabrica per part del consumidor final.

Els beneficis obtinguts amb la venda dels productes es reinverteixen directament en el programa per a la contractació de més dones que, progressivament, van rebent formació en una activitat artesanal.

Reconeixem, valorem i donem gràcies per aquestes iniciatives que, des de la senzillesa i quotidianitat, ajuden al fet que les dones s'empoderen i seguisquen endavant amb les seues vides. Contínuem reforçant el nostre compromís solidari amb aquestes organitzacions que cristal·litzen responsablement el Comerç Just, la Justícia Econòmica i la Cooperació Fraterna.


abril 2018

LMXJVSD
26 27 28 29 30 31 1
2 Concentració #ForaParadisosFiscals 3 CONVERSATORIO CON YUDERKYS ESPINOSA 4 5 6 Concentración an apoyo a los presos políticos saharahuis en huelga de hambre 7 8
9 10 (Des)Construint-nos 11 12 Laura Pons presenta a Sueca la seua experiència com a voluntària del Fons amb joves de Bolívia 13 III JORNADAS DE LA RED SANITARIA SOLIDARIA DE CASTELLÓN 14 IV Marcha Solidaria de Bicicletas 15
JORNADA INTERCAMBIO EXPERIENCIAS Derechos de Mujeres Migrantes y del Sur en el Marco de la Agenda 2030. La experiencias colombiana 16 Conferencia "Los movimientos sociales en América Latina" 17 IV Jornadas Igualdad de Género 18.04 Universitat de València 18 Documental "Amanecera y veremos, mujeres protagonistas de paz en Colombia" 19 CONCENTRACIÓ/MANIFESTACIÓ NO A L'AGRESSIÓ IMPERIALISTA A SÍRIA 20 MANIFESTACIÓ: Del País Valencià a Palestina Per la llibertat, l'antirracisme i l'antifeixisme. 21 22
MESA REDONDA: PLAN DE INCLUSIÓN SOCIAL EN ALICANTE: PROTESTAS Y PROPUESTAS 23 Cabanyal Íntim: 8a Edició Memòria 24 III Jornadas: Sáhara Occidental y las Universidades Públicas Valencianas 25 Propuesta escénica Drap para denunciar el consumo compulsivo y las consecuencias de la moda low cost 26 Barris Oberts i Sostenibles: taller de socarrats 27 Día del Trabajo 2018, Experiencias de emancipación y esperanza 28 29
30 1 2 3 4 5 6

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

#RENTATERAPIA MARCA LA #XSOLIDARIA EN TU DECLARACIÓN DE LA RENTA

DIA MUNDIAL DEL COMERÇ JUST 2018 EN LA COMUNITAT VALENCIANA

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

ODUSALUD, OBSERVATORI DEL DRET A LA SALUT CV

DESCUBRE....EL COMERCIO JUSTO

ESPAI WEB DE COMPRA PÚBLICA ÈTICA

INFLUENCERS ANÓNIMOS

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

#OBJECIONFISCAL

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD