PropostesComparteix aquesta pàgina

23 maig 2019

Informació de la campanya d’objecció a la despesa militar a València

Informació de la campanya d’objecció a la despesa militar a València

És una campanya que els grups pacifistes i antimilitaristes proposen des de 1982 i que porten a terme centenars de persones tots els anys.

Descarrega díptic en format PDF

Ni un cèntim per a l’exèrcit

QUÈ ÉS L’OBJECCIÓ AL PRESSUPOST MILITAR?

És una campanya que els grups pacifistes i antimilitaristes proposen des de 1982 i que porten a terme centenars de persones tots els anys.

És un gest de desobediència civil. No està reconeguda legalment, no hi ha cap casella a l’imprès de la renda. Nosaltres la creem i expliquem les raons. No amaguem la nostra acció.

És un gest cívic i compromès, per la pau, per un món sense guerres, sense exèrcits.

A la declaració de l’IRPF, el-la contribuent expressa el seu rebuig al sosteniment de l’exèrcit i altres cossos armats negant-se a pagar del seus impostos una fracció de diners comparable a la que va a aquestes finalitats segons els pressupostos de l’Estat, i desvia aquests diners cap a una organització que desenvolupa projectes social i ecològicament beneficiosos. D’aquesta manera reclama activament l’anulació del pressupost militar, i promou la participació social directa en la definició de les prioritats als pressupostos públics.

Hisenda, en uns pocs casos, sol reclamar (o es nega a tornar) els diners que hem desviat.

 

DINERS PÚBLICS: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

Els Pressupostos de l’Estat per a 2019 destinen 31.830’82 milions € per a finalitats estrictament militars (87 milions diaris o 728€ per càpita). El Ministeri de Defensa només representa la quarta part del total. La resta, tres quartes parts, s’amaga a 12 dels 13 ministeris restants. Això suposa més del 2% del PIB i el 6,73% dels PGE. La despesa realment executada és sempre superior a la pressupostada (un 18% de mitjana). Al mateix temps que el Govern congela les pensions, vol dedicar 10.805 milions per obrir un nou cicle de desenvolupament i compra d’armament: fragates F-110, helicòpters d’atac Chinook, submarins S-80, vehicles de combat... Quan encara resten per pagar 20.000 milions € de l’anterior, el dels Eurofighter, l’helicòpter d’atac Tigre, el tanc Leopard, l’avió de transport militar A400M, etc.

 

COM DECLARAR L’OBJECCIÓ: NOMÉS HAS DE FER 4 PASSOS

1. Comença a fer la declaració normalment amb RentaWeb a les pàgines de l’Agència Tributària, fins que arribes a a l'apartat Retencions i altres pagaments a compte .  

2. Enguany s’han destinat 727,89€ per habitant a finalitats militars. Com és més important expressar la nostra negativa a finançar el sistema militarista i no tant la quantitat concreta desviada, vos recomanen que trieu qualsevol quantitat per a objectar que estiga entre aquesta quantitat màxima i fins i tot 1 euro.

3. Consigneu la quantitat decidida a una casella que no utilitzes de l’apartat Retencions i altres pagaments a compte. Com l’objecció fiscal a la despesa militar no està reconeguda legalment i no hi ha cap casella dedicada, hem introduir la xifra objectada a una altra casella que no utilitzem, encara que no tinga cap relació amb l’objecció. Enguany et recomanem per exemple la casella 606.

4. Acaba normalment la declaració i envia-la. Imprimeix la carta dirigida al Ministre d'Hisenda i lliura-la (junt amb el justificant de pagament al compte del projecte que hages triat) al registre d'entrada de la teua oficina de l'Agència Tributària. D'aquesta manera comuniques a Hisenda que la quantitat que has afegit a l'apartat Retencions i altres pagaments a compte no és cap errada sinó la teua acció d'objecció a la despesa militar.

 

MOLT IMPORTANT

Comunica'ns que has fet objecció a la despesa militar i així podrem saber quanta gent som! Amb un simple e-mail és suficient.

En acabar la declaració, ingressa la quantitat de la teua objecció a la despesa militar en el projecte alternatiu que hages triat. Demana que al concepte del rebut que et donen al banc o caixa aparega objecció a la despesa militar.

 

Recorda:

- Si la declaració ix A TORNAR, els passos són els mateixos. El resultat serà que Hisenda haurà de tornar-te’n més.

- Si la declaració és de QUOTA ZERO (Quota resultant de l'auto-liquidació nul·la), tot i que no pots desviar diners (perquè no pagues l'IRPF), pots fer la declaració i incloure un escrit declarant el teu rebuig a la despesa militar.

- Si utilitzes, una gestoria o la cita prèvia per fer els càlculs de la teua declaració, NO L'ENTREGUES ENCARA. Trasllada les dades a la declaració online de RentaWeb i segueix els passos anteriors.

 

CONTACTA'NS SI VOLS AJUDA.

 

L’objecció a la despesa militar és una acció de protesta i no està reconeguda legalment..Hisenda pot reclamar-nos després els diners que hem desviat.

Si reps notícies d’Hisenda podem assessorar-te. Alguns objectors valencians han recorregut contra Hisenda als tribunals i fet campanya pública per defensar la seua acció comptant amb el nostre suport.

És imprescindible que adjuntes l'escrit adreçat al Ministre d'Hisenda enumerant els motius de la teua desobediència. En aquesta carta li comuniques que a la teua declaració has fet objecció a la despesa militar, el projecte social que has escollit com a alternativa a la despesa militar i el total dels diners desviats. Baix tens un model de carta.

DESTINS ALTERNATIUS

Pots fer arribar els diners desviats de la teua declaració a qualsevol organització de la teua confiança. Nosaltres et proposem les següents associacions i projectes. Creiem que mereixen el teu suport perquè:

- Són experiències d'auto-organització de base i independent.

- Defensen la societat i les persones davant violències reals i quotidianes.

- Promouen l'objecció a la despesa militar entre els seus participants.

 

Antimilitaristes-moc València (Campanya d'Objecció Fiscal)

mocvalencia.org

3159-0009-96-1662980521 (Caixa Popular)

 

CEDSALA

Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica www.nodo50.org/cedsala

0093-0181-93-0000334367 (Banco de Valencia)

 

Campanya pel tancament dels CIES

cies.no.wordpress.com

3159-0036-79-2252985524 (Caixa Popular)

 

Ràdio Malva (104.9 fm)

www.radiomalva.org

1491-0001-28-2131870129 (Triodos Bank)

 

Ràdio Klara (104.4 fm)

www.radioklara.org

1491-0001-21-1009475821 (Triodos Bank)

 

Teuladí

Prevenció, acompanyament i reinserció de la població reclusa i el seu entorn familiar

teuladi.blogspot.com.es

2100-1477-57-0200066299 (Caixa Bank)

 

PROJECTE INTERNACIONAL RECOMANAT

Famílies per la Llibertat الصفحة الرئيسية | فيسبوك

Un moviment pacífic de famílies sirianes liderat per dones que reclama l'alliberament de les desenes de milers de persones detingudes i desaparegudes arbitrariament per l’Estat sirià i els diferents grups armats, independentment de la seua religió, creença política o étnia. Exigeixen saber els llocs d’enterrament dels seus familiars executats o torturats fins a la mort i demanen justícia per a totes les víctimes de la represió i de la guerra de Síria. Exigeixen que els qui torturaren i mataren siguen jutjats: “El nostre moviment no pararà fins que l’última persona siriana siga trobada i alliberada”.

syrianfamilies.org/es

Dades bancàries: 
Caixa Popular 3159-0009-96-1662980521  
Titular: ADOC-PV

maig 2019

LMXJVSD
29 30 1 Els Silencis Mediatics de 2018 2 curs de formació continuada “Gestió Bàsica de les Entitats no Lucratives” (XI edició) 3 FESTIVAL CORTOS RADIO CITY "MIRADAS" ONG HOGARES COMPARTIDOS 4 Manifestació Europea: Abraçada5M 5
PLAN DE FORMACIÓN - "SÚMATE A FxJ" 6 Projecte Educació i Refugi 7 Segunda parte Jornadas DEMPEUS 3.0. 8 Nicaragua Libre 9 Concentración por el clima 10 TALLER: Comunicación con impacto en entrevistas y vídeos 11 12
Exposición fotográfica Voces por Benin 13 Obra de teatro: MIGRANTE 14 Jornada: Encrucijada de la paz en Colombia 15 Programación VI semana orriols 16 Concentración para el clima 17 18 19
20 INSCRIBETE EN EL I FORO DE INNOVACIÓN SOCIAL DE LA UPV 21 Charla: Tenemos un problema con los plásticos 22 Feminismes 23 ESCOLA D’ESTIU 2019: L’Escola és un CARNAVAL! 24 Segunda acogida de voluntarios 2019 25 26
Abierta la inscripción de Formación interna: Comunicar para transformar. Cómo construir nuevos discursos, usar herramientas innovadoras y medir el impacto. 27 Mesa rodona 'Llibertat de premsa' 28 Presentació del llibre: Ciudadano Zaplana 29 30 Tigernut. La pàtria de les dones íntegres 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

LA CVONGD REP EL SEGELL DE “TRANSPARÈNCIA I BON GOVERN”

POLÉTIKA

MANUAL DE ESTILO DE LA CVONGD #ERESPARTEDELACOORDI

MAPA PETERS: EL MÓN EN UNA DIMENSION MÉS REAL

DESCUBRE....EL COMERCIO JUSTO